Tilberedning
Blomkål er en dejlig alsidig grøntsag, som du kan tilberede på mange forskellige måder.
Stegt blomkål
Skær blomkålen i skiver på et par centimeter, så du har nogle gode tykke skiver. Smelt noget smør i en pande, og steg blomkålsskiverne i ca. 3 minutter på hver side. Servér skiverne med stegte mandler, kapers og en smule citronsaft.
Kogt blomkål
Kogt blomkål er en ægte dansk klassiker. Sæt en gryde over med ca. 1 liter vand tilsat en smule salt. Fjern bladene fra blomkålshovedet, skyl blomkålen, og kom det i gryden, når vandet koger. Kogetid på blomkålen er omkring 15 minutter, eller indtil den er mørt. Drys lidt friskhakket persille på toppen, og servér den kogte blomkål med fx friske rejer.
Spis blomkålen rå
Blomkål smager også rigtig godt i sin rå form. Du kan spise blomkålen i buketter, men du kan også rive blomkålen til helt fint, så den får konsistens lige som couscous. Bland blomkålen med lidt frisk persille og et skvæt citron.